top of page
  • Foto van schrijveribis Styles Kortrijk

Onze ideale dag in Kortrijk!

Bijgewerkt op: 6 mei 2019

Als wij een ideale dag Kortrijk voor ogen hebben, dan zou deze voor ons er als volgt uitzien.Een deugddoend ontbijt te ibis Styles Kortrijk waarna we onze comfortabele kledij aantrekken om de stad te ontdekken. We nemen de fiets (beschikbaar aan het hotel) en starten de ochtend met een heerlijk wandeling doorheen het oude stadscentrum.


Na een mooie wandeling zakken we tegen de middag af naar de verlaagde leieboorden, waar we genieten van een lunch op 1 van de vele zonnige terrasjes.


Na de lunch huren we een bootje en varen we op de Leie om Kortrijk eens van op het water te ontdekken.


Zin in een kop koffie na de boottocht? Dan steken we de brug aan de Broeltorens over en laten we ons onderdompelen in de gezellige sfeer van buda-eiland met zijn verschillende koffiebars. Op een terras of gezellig binnen in een bar zet de barista ons alvast een heerlijke koffie.

We zetten vervolgens onze tocht te voet of met de fiets verder langs de Leie om uit te komen aan budabeach. Hier genieten we nog wat verder van de zon in een relaxe sfeer.

Alvorens de avond in te duiken, maken we nog een snelle stop langs de winkelstraten. Window shopping of gewoon echt shoppen, het maakt niet uit. In de verkeersvrije straten is het fijn vertoeven.


Na het shoppen keren we terug naar het hotel. We rusten even uit, dossen ons op (met de veroveringen van de shoppingtrip) en strijken neer in het restaurant. Daar genieten we van een heerlijk diner.


Zit het diner erop? Dan is ook het Kortrijkse nachtleven de moeite waard om te ontdekken met de vele cafés verspreid over de stad. Welk café past best bij u en uw mood? Dat ontdekt u eenvoudig in het Kortrijks Caféplan (download → link achter woord steken).


58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page