top of page
  • Foto van schrijveribis Styles Kortrijk

Kortrijk & omstreken

Bijgewerkt op: 2 mei 2019Kortrijk is de laatste jaren uitgegroeid tot een hippe en trendy stad, vol leuke eetgelegenheden, gezellige cafés en mooie winkels. Ook het oude stadscentrum en de verlaagde Leieboorden zijn meer dan de moeite waard om gezellig rond te kuieren!

Wilt u kortrijk echt ontdekken? Dan biedt Toerisme Kortrijk u tal van handige tips en tools aan om u een unieke ervaring te laten beleven.
Naast het ‘klassieke’ aanbod van must-sees zoals de Broeltorens, de verlaagde Leieboorden, het historisch stadscentrum en het Begijnhof, vindt u er ook tal van pleintjes omringd door prachtig groen. Van zonnige terrasjes tot speeltuinen, in Kortrijk is er voor ieder wat wils!


Wenst u liever niet in de drukte van het centrum te vertoeven? Dan kan Buda-eiland wel ‘the place to be’ zijn voor u! In een trendy alternatieve sfeer, treft u hier een gezellige stadsbuurt vol met verborgen & authentieke plekjes. Van heerlijke vegan restaurantjes tot hippe koffiebars, hier komt u echt tot rust. Ook ‘s avonds kunt u hier zeker terecht in één van de vele restaurants of in de vroegere Pentascoop,  waar u een aanbod vindt van de betere niet-commerciële films.
Op zonnige zomerse dagen kunt u veel Kortrijkzanen aantreffen op Buda-beach, bij de skatebowl. Met de voeten in het zand of in het gras, genieten van een heerlijk verfrissend drankje naast de Leie. Of zelf een bootje huren en Kortrijk vanuit een ander oogpunt ontdekken, the choice is yours!

Regent het? Ook dat is geen probleem in Kortrijk! Op Kortrijk Weide tref je namelijk het splinternieuwe zwembad complex aan met het grootste recreatie- & competitiebad van de provincie. U kan er genieten in het subtropisch deel met buitenzwembad, de langste wildwaterbaan van België en maar liefst 5 spectaculaire glijbanen!Last but not least mogen we zeker het uitgebreide winkelaanbod niet vergeten te vermelden! Zowel de shopaholics, fashionista’s als de occasionele shoppers kunnen in Kortrijk terecht. Het shoppingcenter K in Kortrijk, bevindt zich pal in het centrum en loopt naadloos over in de omliggende verkeersvrije winkelstraten. U vindt er zowel boutique shops als de ketens terug.

Uw dagje uit in Kortrijk Plannen? Kortrijk biedt tal van (digitale) brochures aan om uw trip zo goed mogelijk voor te bereiden.
31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page